Logo  

Sapokka


 
 

Meillä on käytössämme useita ilmakuvaukseen sopivaa multikopteita. Osa niistä soveltuu ilmakuvaukseen ulkotilassa ja pienin ilmakuvaukseen sisätiloissa, esimerkiksi tehdassaleissa, työhalleissa, kasvihuoneissa, kauppakeskuksissa, messutiloissa, urheiluhalleissa ja muissa suuremmissa sisätiloissa.

Ulkotiloissa ilmakuvaamme sekä neljä- että kuusimoottorisilla multikoptereilla. Koska ne toimivat sähkömoottoreilla, ne ovat hiljaisia ja saasteettomia.

Kopterit lentävät yhdellä akkupaketilla noin 8-15 minuuttia ja kopterin saa saman tien takaisin taivaalle akkuvaihdon jälkeen. Ilmakuvauskorkeus vaihtelee muutamasta metristä noin 150 metriin, ja säde tilanteesta riippuen muutamasta sadasta metristä yli kilometriin.

Ilmakuvauskopterimme on rakennettu vaativaan ammattikäyttöön joten ne ovat vakaita lentämään myös reilummalla tuulella. Kameratelineinä meillä on luonnollisesti harjattomilla moottoreilla toimivat gimbalit, jotka pitävät kameran täysin vakaana huolimatta kopterin liikkeestä. Videokuva on tasaista kuin ajaisi ilmaan rakennettuja kiskoja myöten.

Inspire 1

Uusin hankintamme lentävään laivastoomme on DJI:n kevään 2015 uutuus Inspire 1 jota ohjataan kahdella radiolaitteella. Toinen ohjaa kopteria, toinen taas ohjaa itsenäisesti liikkuvaa kameraa kopterin nokalla. Sekä ohjaajalla että kuvaajalla on jatkuva HD-tasoinen kuvayhteys kopterin kameraan. Näin toimien sekä kopteri että kamera saadaan suunnattua kuvauskohteeseen optimaalisesti. Inspire 1:n kameralla saadaan sekä ns. 4K kuvaa mikä on HD-tasoa parempaa videokuvaa sekä myös peräti 18 megan RAW -valokuvia tavanomaisten jpeg-kuvien lisäksi.

Muiden koptereiden ilmakuvauskameroina olemma käyttäneet useita erilaisia pienestä GoPro Hero 3 BE -kamerasta isompaan Nikon V1 järjestelmäkameraan.

Valokuvien ja videoiden jälkityöstö tapahtuu ammattilaisohjelmisto Adobe Production Premium –ohjelmistokokonaisuudella sekä Applen FCP 10X -ohjelmalla, värit saadaan hehkumaan DaVinci Resolve -värimäärittelyohjelmalla.

Tarvittaessa kuvaamme luonnollisesti lisäkuvia maan pinnalta. Siihen meillä on käytässämme mm. kaksi ammattituotantokameraa, yli neljän metrin korkeudelle ulottuva liikkuva kuvauskraana sekä ns dolly kamera-ajoja varten.

 

Hexa

Hexakopteri X-Vulcan

Pikkuhexa

Hexakopteri Y-OMA

 

Kraana

Kamerakraana matalimpia "ilmakuvia" varten, kuvauskorkeus 10-400 cm!

 

Puutarhavideot / ERGObrass Oy Linnunlauluntie 14, 04130 SIPOO. puh 040-525 0242